söndag 21 oktober 2012

Rapport från Riksmästerskapet i Ludvika 2012

På fredagen den 14:e september började RM:t och en massa lydnadsentusiaster hade samlats. Först ut var klasserna ett och elit. I lydnadsettan gjorde Anki Olsson och Elliegårdens Vixxie en strålande insats, 185 poäng och klassvinnare i ettan. De fick därmed även sitt tredje första pris och titeln LPI.

Samtidigt tävlade Terahofs Atomic Swing med matte Pia Nilsson i elitklass. Ett härligt ekipage att följa.

Därefter var det dags för klasserna två och tre som skulle starta samtidigt. I klass två vann Susanne Ortmanns med Bergenhovs Edie med 187 poäng och de fick även titeln LPII. Susanne Ortmanns tävlade även i lydnadsklass tre med Swedehof's De Soto. De fick 290.5 poäng och därmed första pris i lydnadsklass 3. De blev även Riksmästare i lydnad. Grattis!
Foto Gert Straschewski

Grattis till alla lydnadsekipage som nått sina mål och extra grattis till alla vinnare!

På lördagen var det dags för brukstävlingar, spår. Lägre klass ekipagen började med lydnad, vilket var riktigt bra för då fick man chansen att se alla dem på planen. Jessica Myhre med Lintrollets Celine Dion slog till på stort. Det var jättehärligt att se dem på lydnadsplanen. De blev uppflyttade från lägre klass med 512.5 poäng och blev Riksmästare i bruks. Grattis!


På lördagskvällen var det en trevlig middag på Räfsnäsgården, då man fick lite extra tid att umgås med underbara människor!

Så blev det söndag och dags för utställningen. Det hade varit lite smått kaos eftersom domaren hade blivit skadad strax innan och en ny domare fick kallas in. Domare för dagen var Anita Whitmarsh. Först ut var valparna och Bodil Åslunds Hove-Trönnes Erla-Lycka som skötte sig riktigt bra i ringen för att vara så pass ung. Snygg är hon också och Lycka blev BIS-valp! Grattis!

BIM-valp Brukshoffets Hertug Conan och BIS-valp Hove-Trönnes Erla-Lycka

Bland hanarna var det en finsk hane som placerade sig bäst, Hofmacher Fargo. Elliegårdens Vessla gick i bruksklass och tog hem först Certet, för att sen därefter placera sig som bästa tik. Nu blev det väldigt spännande för oss när det var dags för finalen. De sprang varv efter varv och tillslut stod det klart att Vessla blev BIS.
BIS Elliegårdens Vessla med handler Sandra Randström

BIM Hofmacher Fargo och BIS Elliegårdens Vessla

Dagen var inte helt slut än, utan bästa uppfödargrupp skulle avgöras. In gick Elliegårdens Vessla, Vinna, Viska och Xarek, och de blev BIS uppfödargrupp!

Superriksmästare skulle avslutningsvis koras och det blev Lintrollets Celine Dion med Jessica Myhre. Ett stort grattis till er!

Det var en riktigt toppenhelg. Tack än en gång till mellansvenska och Ludvika för ett välorganiserat RM! Det gjorde ni riktigt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar